Baykal ve Sav Köprüsü Yıkıldı
Baykal_ve_Sav_Koprusu_Yikildi
Baykal ve Sav Köprüsü Yıkıldı
12:05 11 Ocak 2012 Çarşamba

CHP eski Genel Başkanı Baykal ile Önder Sav arasındaki ipler tamamen koptu.
 
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski Genel sekreter Önder Sav arasında dolaylı olarak başlayan yakınlaşma sona erdi. Tüzük Kurultayı istemi ile yeniden bir araya gelen Sav ve Baykal, tüzükteki39. madde üzerinde mutabakat sağlayamayıncaipler koptu.

Buluşma Baykal’ın Evinde

"Olağanüstü Tüzük Kurultayı" için dolaylı olarak bir araya gelen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP eski Genel Sekreteri Önder Savarasında başlayan yakınlaşma cuma gecesi yapılan görüşmenin ardından sona erdi. Baykal'ın Ankara'daki evinde bir araya gelen ve Baykal'a yakınlığıyla bilinen Yılmaz Ateş ile Sav'a yakınlığıyla tanınan Hakkı Suha Okay, tüzükte değişmesi gereken maddeleri masaya yatırdı.

Edinilen bilgiye göre, Baykal,Ateş ve Okay, olağanastü tüzük kurultayı gerçekleştiği taktirde, değişmesi gereken dört madde üzerinde uzlaştı. Bu maddeler, "hazine yardımının yüzde kırkının örgütlere gönderilmesi, PM seçimlerinde çarşaf liste uygulanması,seçimlerde ön seçimin zorunlu hale getirilmesi ve genel başkan adayı olacak kişinin delegelerin yüzde onunun imzasını almasının yeterli olması" şeklinde belirlendi.

Tüzükteki 39. Madde İpleri Kopardı

Baykal ve Sav'ın arasındaki ilişkinin bitmesi ise tüzükteki 39. madde üzerinden başlayan tartışma yüzünden oldu. Sav'a yakınlığıyla bilinen Hakkı Suha Okay, CHP eski lideri Baykal'ın evindeki toplantıda "Genel başkana aşırı yetkiler veren 39. maddenin kaldırılmasını da istiyoruz" dedi. Önder Sav'ın bu konuda ''kararlı'' olduğunun altını çizen Okay, şöyle konuştu: "Deniz Bey, biliyorsunuz, Önder Bey tüzük hazırlanırken de bu maddeye karşı çıkmıştı. Şimdi tüzük kurultayı yapılacaksa, bu maddeyi de işlerlikten kaldırmak gerekir."

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 39. maddenin kaldırılması istemine itiraz etti. Baykal, "Gündem şu an bu madde değil. Bugünkü konu bu değil" yanıtını verdi.

Hakkı Suha Okay, CHP eski lideri Baykal'ın bu sözleri karşısında Önder Sav'ın "39. madde kesinlikle kalkmalı, kalkmayacaksa biz Kemal Bey'e karşı 3 Kasım'da niye mücadele ettik? Niye kavga ettik? Biz o zaman da bu maddeye karşıydık, şimdi de karşıyız" mesajını iletti. Sav'ın"Mevcut tüzük genel başkana aşırı yetkiler veriyor. Genel başkanların bu tür yetkilerle donatılması kabul edilemez"dediğini de hatırlatan Okay'ın sözleri ortamı gerdi. Baykal, "Bu maddenin kaldırılması içime sinmez" diyerek toplantıyı bitirdi.

Cuma gecesi gerçekleşen ve ipleri koparan görüşme sonrası, taraflar bu kez telefon trafiği üzerinden ilişki kurdu. Cumartesi ve pazar günü yapılan telefon trafiği de tarafları bir araya getiremedi. Baykal'ın "39. madde" konusundaki tavrını sürdürdüğü, Sav'ın ise "O madde değişmeyecekse, tüzük kurultayı yapmanın bir anlamı yok" dediği belirtildi.

Önder Sav Kanadı Eşbaşkanlık İstiyor

Bu arada, Baykal ve Sav'a yakın kaynaklar ise, görüşmeyi doğruladı. Baykal'a yakın kaynaklar, "Önder Sav, yeni tüzükte eşbaşkanlığa denk gelecek yetkiler istedi" iddiasını ortaya attı. Sav'a yakın kayanklar ise bu iddiayı doğrulamadı.

Önder Sav'a yakın bir kaynak, şunu söyledi: "Önder Bey, o görüşmelerde herhangi bir görev istemedi. Herhangi bir görev istemediğini de açıkça söyledi. Ayrıca; Önder Bey, eşbaşkanlığı nasıl isteyecek? Önder Bey'in, Deniz Baykal'ın yeniden genel başkan olmasına karşı çıktığı biliniyor. Genel başkan olmasını istemediği Deniz Bey'in mi eşbaşkanı olacak? Ayrıca bizim partide eşbaşkanlık modeli de yok zaten."

Baykal Kurmayları İle Toplantı Yapacak

Öte yandan, görüşmelerin kopmasının ardından Baykal'ın bugün TBMM'deki makamında kurmaylarıyla toplantı yaptığı ve durumu değerlendirdiği öğrenildi. Sav ise yakın çevresine olağanastü tüzük kurultayı için imza toplama kampanyasının süreceğini belirtti. Sav'ın "İmzaları toplayacak ve olağanastü tüzük kurultayını yapacağız" dediği ifade edildi. (Gerçek Gündem)

Yorum

Kodu Giriniz

 

Yazarlar

21. Yüzyılda eğitimci zihniyeti
Erzurum'da bir okul müdürü bir zatı muhterem Emniyet M&...

İlk cemre düştü.
Oleeyyy!İlk cemre 20 Şubatta "havaya düştü"Demek ki, bahar g...

HASAN KARABAĞ
Gazetem Ege ekibi olarak geçen gün Bayraklı Belediye Başka...

The cemaat
İzmir Büyükşehir Belediyesi '60 Yaş Kartına' çöz...

DEPREMDE UNUTULAN POLİSLERİMİZ
Sevgili gönül dostlarım...Ülkenin her bir yanın da Van'...

Dünya Sevgililer Günü
Milattan sonra 274. yılın şubat ayında Hristiyan Kilisesi'nin ilk kuru...

GÜNDEMDE YİNE NÜKLEER SANTRALLER - 2
Sevgili okurlarım,geçen haftaki yazımda nükleer santraller...

İzmir’e kazandırılan fabrika
Mavi renkli küçük bir fıçı varO kadar kü&...

Etli türlü
4 kişilik 1 adet kuru soğan1 diş sarımsak3 çorba kaşığı kemiks...

Bayır ve yönetiminin bileti kesildi mi?
Ankara’daki güvenilir haber kaynağından aldığımız bilgiye g...

BİLGİSAYARINIZI %60 HIZLANDIRIN
SSD disk kullanarak bir Bilgisayarın performansını %60 ...

Karşıyaka'da satranç oyunu
Karşıyaka CHP'de delege seçimlerinin ardından birkaç par...

BAKIŞ AÇISI
Arjantin'li ünlü golfcü Robert de Vincenzo, yine bir tu...

HASTALIĞINDA BİLE ÇALIŞIYOR
İmtiyaz sahibimiz Hilmi Çınar'ın başlattığı ve geleneksel hale ...

FUHUŞ TEK KİŞİYLE OLMAZ Kİ!
“Travestilere para cezası” başlıklı bir haberin detayı da ...

AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI
MİT Müsteşarı için İstanbul Emniyet Müdürlü...

6 YENİ FİLM VİZYONDA
Savaş Atı, Utanç, Kevin Hakkında Konuşmalıyız, Karanlıklar &Uum...

TÜRKİYE YASTIK ALTINDA
Türkiye' nin yastık altındaki altının değeri 300 milyar $ seviyes...

FUTBOLU “A.Ş.” DEĞİL, “AŞK” OLARAK GÖRENLER…
Uzun yıllar önce İst.Eyüp Lisesinde okurken okul futbol takı...

Evde Tek Başına “Konyaspor”
Evinde mağlup olduğu Rizespor’a deplasmanda, iki farklı geriye d...

New York New York
New York adına nice kitaplar yazılmış, gazete ve dergilerde hakkında t...

Al gözlüm seyrele
Yer,İzmir, Bostanlı.Mahalle arası.Hava ayaz mı! ayaz.4 dereceKaldırım ...

Özcan hocanın çiftliği
Geçtiğimiz sezon 2. Lig'de Bandırmaspor ve Buğsaşspor dışındaki...

SİZE DE ÇIKABİLİR.
Piyangodan hep büyük ikramiye hayal ederiz. Kazandığımız b&...

Bıraktığımız yerden
7 yıl aradan sonra Göztepe- KSK maçı atmosferini yaşamak...

AKTARMA
Bu hafta sizler ile aktarma olayının  yanlışlarını paylaşmak iste...

Bayraklı
Gazetem Ege'de yazmaya başladığımdan beri,hayatımda Pazar sabahlarının...

İzmir'in perişanlığı....
Bakan Binali Yıldırım, İzmir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, şe...

ÖZELEŞTİRİ
Şükür dondurucu soğuklar biraz ara verdi.Ne camları sarsan k...

UFAK TEFEK BİLGİLER
Bazı ufak tefek bilgiler bizim enerjimizi yükselte bilir,hayatımı...