Kocaoğlu içini DP'ye döktü
Kocaoglu_icini_DPye_doktu
Kocaoğlu içini DP'ye döktü
16:16 11 Ocak 2012 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi'yi ziyaret ederek, il kongresinin  ardından oluşan yeni yönetime başarı dileklerini iletti.
 Kocaoğlu’na operasyon sürecinde yaşadıkları nedeni ile ‘geçmiş olsun’ diyen Birgüvi, “Dürüstlüğüne inandığımız çalışmalarını takdir ettiğimiz Aziz Kocaoğlu’na yapılanları doğru bulmuyorum. Kendisinin sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Kocaoğlu'nu makam odasında karşılayan Birgüvi kendisine bir plaket verdi.Kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılanan Kocaoğlu partililerle İzmir'in sorunları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

BASININ KARŞISINA GEÇTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyareti sırasında hem il yöneticilerinin hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Demokrat Parti İl Binasında bir il yöneticisinin “Deprem olacağı söyleniyor, İzmir’de çürük binada çok nasıl bir önlem alacaksınız?” sorusuna Kocaoğlu, Kentsel Dönüşüm üzerinden cevap verdi ve kısa bir bilgilendirme yaptı.

ONAY GELİNCE BAŞLAYACAĞIZ

“Deprem konusu, afet geldiğinde ve sonrasında yapılması gerekenler gibi konularda arama kurtarma ekibimiz ile Toros Eğitim Kampüsümüz  ve kriz masamız ile en donanımlı belediyeyiz” diyen Kocaoğlu sağlıksız binalardan kurtulmanın yolunun ‘Kentsel Dönüşüm’den geçtiğini söyledi.

Kocaoğlu, “Kentsel dönüşüm 2004 seçimlerinden bu yana yerel yönetimlerin gündemindeÖ Uzun ve maliyetli bir iş. En hassas bölgelerden başlayarak hem merkezi hükümetin hem de belediyelerin katkıları ile gerçekleşmesi gerek.  Kentin belli bölgelerinin  yeniden planlanması ve sosyal donatıların da ayrılarak planlanması gerek. Kadifekale örneği varÖ Sadece para harcayıp vatandaşı heyelandan kurtarma düşüncesi vardı bunu da yaptık. Ege Mahallesi’nde de yüzde yüzünü finansa ederek dönüşüm yapacağız. Daha sonrada 6 tane daha projemiz var. Hepsi Bakanlar Kurulu’nda onay gelince başlayacağız” dedi.

SÜREYİ EKONOMİK KALKINMA BELİRLEYECEK

Sağlıksız bir çok konutun varlığını bildiklerini söyleyen Kocaoğlu hem bu binalardan kurtulmanın hem de kent dönüşümünü gerçekleştirmenin kentin ekonomisin kalkınmasından geçtiğini vurguladı.
‘Kentsel dönüşüm ne zaman biter?’ sorusunun cevabının kalkınmadan geçtiğini vurgulayan Kocaoğlu, “En önemli faktör kentin ekonomisin kalkınmasıdır. Mal sahibine verilecek yapıların konutların değerinde satılması gerek. Bu satış yapılmadan yapılacak iş yarım kalır. Ne zaman biter kent dönüşümü vatandaşların 200- 250 bin civarında konutu alacak gelir düzeyine ulaştığında.  Buda kalkınma ile olur. Bizde bir taraftan ekonominin kalkınması içinde uğraşıyoruz. İzmir bu sıkıntıdan kurtulacak ama süreyi ekonomik kalkınma belirleyecek. Tabi ki buraların cazibe merkezi olması da gerek. İşte bu noktada da İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal donatı noktalarıyla katkı koyacaktır” şeklinde konuştu.
 
‘BALLIKUYU’ HABERİNE GÖNDERME

Konuşması sırasında bir TV programında  yayınlanan “Ballıkuyu’da yol kayması” haberine de değinen Kocaoğlu, “TV’den birkaç gündür  Ballıkuyu’da yol kayması haberini izliyorum. Bu konu  bugünün konusu değil bu eski bir konu... 8-9 ay önce biz burada bir çalışma yaptık orada kayma tehlikesi yaşayan binaların kamulaştırılması için karar verdik. Haberde  sadece yolun kayan kısmı gösteriliyor. Aslında çevreye bakıldığında bir çok bina boşaltıldı ayrıca yıkmak için verdiğimiz bedeli beğenmeyip evlerinden çıkmayanlarla da yargı sürecindeyiz. TV’den dönen konu bizim başından beri bildiğimiz ve çalışmalar yaptığımız bir konu. Bunu kamuoyunun bilgisine sunmak istedim” diye konuştu.

‘YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYORUZ’

Bir gazetecinin “ Büyükşehir’in açtığı sınavı kazanıp belediyeye belgelerini veren ancak henüz iş başı yapmayan itfaiyecilerin durumu ne olacak?” sorusuna da yanıt veren Kocaoğlu, hukuksal bir sorun olduğunu bu yüzden de dikkatli adım attıklarını söyledi.
Kocaoğlu, “İtfaiye personeline ihtiyacımız olduğu için sınav yaptık. Önce yazılı sonra sözlü olarak. Ancak bu sırada hukuki bir boşluk oluştu. Bu boşluğu aşmaya çalışıyoruz. Özellikle  operasyon sürecinden sonra hep beraber tabiri caizse ‘yoğurdu üfleyerek yiyoruz’. Son anda çıkan bir değişiklik sonrası bekletmek zorunda kaldık. En kısa zamanda hukuksal süreç çözüldükten sonra göreve başlayacaklar. Böyle bir durum olmasaydı zaten  başlamış olacaklardı” dedi.

Yorum

Kodu Giriniz

 

Yazarlar

21. Yüzyılda eğitimci zihniyeti
Erzurum'da bir okul müdürü bir zatı muhterem Emniyet M&...

İlk cemre düştü.
Oleeyyy!İlk cemre 20 Şubatta "havaya düştü"Demek ki, bahar g...

HASAN KARABAĞ
Gazetem Ege ekibi olarak geçen gün Bayraklı Belediye Başka...

The cemaat
İzmir Büyükşehir Belediyesi '60 Yaş Kartına' çöz...

DEPREMDE UNUTULAN POLİSLERİMİZ
Sevgili gönül dostlarım...Ülkenin her bir yanın da Van'...

Dünya Sevgililer Günü
Milattan sonra 274. yılın şubat ayında Hristiyan Kilisesi'nin ilk kuru...

GÜNDEMDE YİNE NÜKLEER SANTRALLER - 2
Sevgili okurlarım,geçen haftaki yazımda nükleer santraller...

İzmir’e kazandırılan fabrika
Mavi renkli küçük bir fıçı varO kadar kü&...

Etli türlü
4 kişilik 1 adet kuru soğan1 diş sarımsak3 çorba kaşığı kemiks...

Bayır ve yönetiminin bileti kesildi mi?
Ankara’daki güvenilir haber kaynağından aldığımız bilgiye g...

BİLGİSAYARINIZI %60 HIZLANDIRIN
SSD disk kullanarak bir Bilgisayarın performansını %60 ...

Karşıyaka'da satranç oyunu
Karşıyaka CHP'de delege seçimlerinin ardından birkaç par...

BAKIŞ AÇISI
Arjantin'li ünlü golfcü Robert de Vincenzo, yine bir tu...

HASTALIĞINDA BİLE ÇALIŞIYOR
İmtiyaz sahibimiz Hilmi Çınar'ın başlattığı ve geleneksel hale ...

FUHUŞ TEK KİŞİYLE OLMAZ Kİ!
“Travestilere para cezası” başlıklı bir haberin detayı da ...

AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI
MİT Müsteşarı için İstanbul Emniyet Müdürlü...

6 YENİ FİLM VİZYONDA
Savaş Atı, Utanç, Kevin Hakkında Konuşmalıyız, Karanlıklar &Uum...

TÜRKİYE YASTIK ALTINDA
Türkiye' nin yastık altındaki altının değeri 300 milyar $ seviyes...

FUTBOLU “A.Ş.” DEĞİL, “AŞK” OLARAK GÖRENLER…
Uzun yıllar önce İst.Eyüp Lisesinde okurken okul futbol takı...

Evde Tek Başına “Konyaspor”
Evinde mağlup olduğu Rizespor’a deplasmanda, iki farklı geriye d...

New York New York
New York adına nice kitaplar yazılmış, gazete ve dergilerde hakkında t...

Al gözlüm seyrele
Yer,İzmir, Bostanlı.Mahalle arası.Hava ayaz mı! ayaz.4 dereceKaldırım ...

Özcan hocanın çiftliği
Geçtiğimiz sezon 2. Lig'de Bandırmaspor ve Buğsaşspor dışındaki...

SİZE DE ÇIKABİLİR.
Piyangodan hep büyük ikramiye hayal ederiz. Kazandığımız b&...

Bıraktığımız yerden
7 yıl aradan sonra Göztepe- KSK maçı atmosferini yaşamak...

AKTARMA
Bu hafta sizler ile aktarma olayının  yanlışlarını paylaşmak iste...

Bayraklı
Gazetem Ege'de yazmaya başladığımdan beri,hayatımda Pazar sabahlarının...

İzmir'in perişanlığı....
Bakan Binali Yıldırım, İzmir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, şe...

ÖZELEŞTİRİ
Şükür dondurucu soğuklar biraz ara verdi.Ne camları sarsan k...

UFAK TEFEK BİLGİLER
Bazı ufak tefek bilgiler bizim enerjimizi yükselte bilir,hayatımı...