Bol iççamaşırlı resim sergisi
Bol_iccamasirli_resim_sergisi
Bol iççamaşırlı resim sergisi
17:40 30 Kasım 2011 Çarşamba

Sanatçı Ferhat İgit, Balçova Belediyesi Kültürevi’nde açılan ilginç sergisinde erkek ve kadın iç çamaşırlarını tablolara giydirerek dünyanın namusunu irdelediğini ifade etti. Bu farklı sergiyi gezen ziyaretçiler iç çamaşırlar arasında dünyanın sorunlarına bir başka pencereden bakma fırsatı buluyorlar.

Sanatçı; Kıbrıs Müzakereleri, Kürt Sorunu, Mavi Marmara Baskını, Kadına Şiddet, Somali Halkı’nın açlıkla savaşı, Irak'ta başlarına çuval geçirilen insanlara kadar birçok sorunu ele alıyor.

Kürt Sorunu

İgit, Türkiye'de yıllardır çözüme kavuşmayı bekleyen bir Kürt sorunu olduğunu ancak bakış açılarında kürt ve terör sorununun birbirinden ayrışması gerektiğine dikkat çekmek için annesinin beyaz tülbentini yaptığı eserin üzerine bıraktı. Anadolu'da kadınların beyaz tülbentinin namuslarını simgelediğini anlatan İgit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt sorununu işlediğim tablomda, Tabut başında ağlayan,yas tutan anneleri ve dramlarını anlattım.Burada ağlayan annelerin Türk ya da Kürt olması önemli değil. Önemli olan evlatlarını yitirmiş iki annenin aynı acıyı paylaşıyor olmasıdır. Çocukları annelerinin ölümünü görmeden, anneleri evlatlarını kaybediyor''diye konuştu. İgit, daha sonra annesinin beyaz başörtüsünü tablonun üzerine bırakarak ''Artık barışın tablolarını çizmeliyiz'' diyerek duygu yüklü dakikaların oluşmasına neden oldu.

Kadına şiddet

İgit, dünyada kadın sorununun toplumlar ve devletler için bir namus sorunu olduğunu, kadının meta olarak görüldüğünü ve erkek hegomanyasının giderek arttığını vurguladı.Tablolarında kadın figürlerine iç çamaşırı giydiren İgit, namusun simgeleştirildiğini söyledi. Son günlerde artan şiddet mağduru kadınların artmasından, cinayete kurban gitmelerinden büyük üzüntü duyduğunu ve bu olan bitene kayıtsız kalamayacağını dolayısıyla da eserlerinde kadın sorunlarına önemli ölçüde yer verdi.

Mavi Marmara

İgit'in Mavi Marmara adlı eserinde, ilk göze çarpan, kanlı denizde çırılçıplak yatan,ruhunu teslim eden Mavi Marmara'yı simgeleyen kadın figürü ve bu kadının ölümünü gülümseyerek seyreden Süpermen kılığında ki obama ve korsan kılığında ki İsrail'i temsil eden karikatür dikkat çekiyor.

Açılışını Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Ünlü Şair Nihat Behram ve Balçova Belediyesi Kültür Müdürü Tuğrul Keskin'in yaptığı sergide, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm “Daha önce de tebeşir heykelleri ile gönüllerimizi fetheden Sanatçı Ferhat İgit, yine farklı bir konseptle ve yine siyasi - sosyal içerikli mesajlarıyla bizleri derinden etkilemeyi başarmıştır” diye konuştu. Kürüm, İgit ile birlikte önemli bir projeleri olduğunu ve bunu 2012 baharında gerçekleştireceklerini dile getirdi. Ferhat İgit’in sıra dışı sergisi 12 Aralık'a kadar Balçova Belediyesi Kültürevi’nde ziyaretçileriyle buluşmayı bekliyor.

Yorumlar
muhteşem bir sergiydi
Yazan: eda yılmaz , Saat / Tarih: 09:07 01 Aralık 2011 Perşembe
Sergi olağanüstüydü.her tarafta iç çamaşrıları vardı,tablolar ble gerçek iç çamaşırları giydirilmişti.izmir de gördüğüm en etkileyici sergiydi.Santçıyla tanışmayı o tabloların hikayelerini ondan dinlemeyi çok isterdim.
Yorum

Kodu Giriniz

 

Yazarlar

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği
2003 yılında kurulan kısa adı İZSİAD olan bu dernek bu günlerde n...

İkiyüzlülük...
Yazımın başlığına bakınca hayrola diye aklınızdan geçirmişsiniz...

19 MAYIS OKUL BAHÇELERİNE SIĞMAMIŞ
Hükümet, 19 Mayıs Kutlamalarıyla ilgili bir karar aldı.Ne d&...

HÜSEYİN ASLAN KÜKRESİN İSTİYORUM
Sevgili gönül dostlarım!... Gece saat 04:50. Kendi kendime...

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği TÜRGÖK
Engelli olmak zürdur, ancak engelleri aşıp yaşam standartını yaka...

ÇEMBERİN İÇİNDE VEYA DIŞINDA KALMAK
Sevgili okurlar,yazımın başlığı genellikle çok kullanılan bir k...

İzmir’in değeri artıyor
Bugünlerde en fazla duyduğum ve hemen her yerde karşılaştığım ban...

Bir İzmir gecesi
Önce, birlikte çalıştığım arkadaşlarımdan birisi  &ld...

FBI-KDGM-Anonymous
J. Edgar Hoover...Amerika Federal Soruşturma Bürosu (FBI)'ın kuru...

BİLGİSAYARINIZI %60 HIZLANDIRIN
SSD disk kullanarak bir Bilgisayarın performansını %60 ...

Pazar yazısı...
Ferhan Şensoy'un 5 Mayıs günü tiyatrolarla ilgili yazısına h...

BAKIŞ AÇISI
Arjantin'li ünlü golfcü Robert de Vincenzo, yine bir tu...

YİNE BAŞIM DERTTE
Bir kere yazmıştım. Dıgıturk'te donmalar yaşanıyor. Bu nedenle de ayrı...

FUHUŞ TEK KİŞİYLE OLMAZ Kİ!
“Travestilere para cezası” başlıklı bir haberin detayı da ...

BU BİR DEMOKRASİ AYIBI MIDIR?
Aylar süren toplantılar, fikir üretmeler, çöz&uu...

6 YENİ FİLM VİZYONDA
Savaş Atı, Utanç, Kevin Hakkında Konuşmalıyız, Karanlıklar &Uum...

Sayın Cevat Durak;
Karşıyaka Spor Kulübü zor günler geçiriyor.Başar...

ŞAMPİYON AKHİSAR
Ne güzel bir duygudur şampiyon olmak? Ben spor yaşantımda ü&...

Zirve’ye “Uygun” Rötar 1 Gün Sürdü…
Lider Elazığspor, hafta içi mini bir teknik direktör krizi...

New York New York
New York adına nice kitaplar yazılmış, gazete ve dergilerde hakkında t...

TARTIŞILASI KONULAR & ANASIZ YASA
          Uzun zamandır, ...

Özcan hocanın çiftliği
Geçtiğimiz sezon 2. Lig'de Bandırmaspor ve Buğsaşspor dışındaki...

NEDEN BİTER İLİŞKİLER, SOLAR, KURUR ÇİÇEKLER?
Can suyu vermek lazım ektiğiniz tohuma, dala, çiçeğe&hel...

Bıraktığımız yerden
7 yıl aradan sonra Göztepe- KSK maçı atmosferini yaşamak...

AKTARMA
Bu hafta sizler ile aktarma olayının  yanlışlarını paylaşmak iste...

Ondokuz Mayıs sabahı
Her Ondokuz Mayıs sabahı,güneş, Samsun’dan doğar…&Ou...

Vah Saat Kulemiz Vah....
İzmir'in simgesi, Tarihi Saat kulesi ikinci kez aynı kaderi yaşıyor.Ku...

ÖZELEŞTİRİ
Şükür dondurucu soğuklar biraz ara verdi.Ne camları sarsan k...

UFAK TEFEK BİLGİLER
Bazı ufak tefek bilgiler bizim enerjimizi yükselte bilir,hayatımı...

Polisimizi unutmayın
Polisimiz  Her zaman  başımızın sıkıştığı an onları hatırlar...

CENNET MEKAN REHA MİDİLLİ
İzmir’in Foça ilçesinde bir çınar devrildi....